Ez az. Végre elérkezett, amire gyermekek és felnőttek egyaránt oly nagy lelkesedéssel várakoztak, ami bizony nem lehet más, mint az igazi korai forró nyár. Ezzel egyúttal pedig nemcsak a hőmérséklet, hanem az eperbokrok is a tetőfokra hágnak. Az idei első pár szem epret lehalászva arra a következtetésre jutottam, hogy nem fogom egyből bezabálni az összeset, hanem készítek belőlük valami hűsítő nassolnivalót.
1.Epres muffin
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 7 dkg vaj
- sütőpor
- 2 tojás
- 2 dl tej
- eper amennyi csak jólesik
Elkészítés:
Először a cukrot összekeverjük a tojással, majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat. Majd ha ezzel megvagyunk, öntsük bele a tejet. Külön tálba készítsük elő a lisztet, adjunk hozzá sütőport, aztán apránként adagoljuk hozzá az előzőleg már összeállított tésztánkhoz. A sütőformába 1 evőkanálnyit teszünk, majd igénynek megfelelően megspékeljük eperrel. 180 fokon sütjük, körülbelül olyan 20-25 percig, de ez relatív. Villanytűzhelyen lehet hamarabb elkészül, mint gázon. Én az utóbbin készítettem így lett 25 perc. Onnan tudhatjuk, hogy tésztánk elkészült, szúrunk bele egy fogpiszkálót, s ha nem ragad ahhoz a tészta, akkor nyugodt szívvel kivehetjük. 5 percig hagyjuk hűlni, majd fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
2.Jégkrém eperágyon joghurttal ízesítve.
Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthetjük ezt a finomságot. Nem kell más hozzá, mint jó sok eper, a kedvenc jégkrémed illetve joghurt vagy bármivel lehet ízesíteni Határ a csillagos ég.
Most pedig következzék az én személyes kedvencem!
3.Epres-citromos rozé fröccs
Esti összeülős beszélgetésekhez, szalonnasütős partikhoz is tökéletesen megfelel. Könnyed és egyben ütős ital is. Én jó sok szódával szoktam fogyasztani, illetve természetesen kerül bele egy csipetnyi rozé bor is. Garantáltan megbolondítja az egész ital ízét. A végén belepotyogtatom az epreimet, gyümölcsöket. Szokásomhoz híven én mindig telepakolom jégkockákkal, így a hűsítő hatás hosszútávra nyúlik. A pohár szélére citromkarikát helyezek, az ínyencek akár sót is kenhetnek a pohár falára így még ízletesebb eredményt kapunk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: