Húsimádó nyári saláta farkas módra (paradicsommentesen)

Ilyenkor a nyári időszakban nincs is jobb egy ízletes könnyű salátánál. Az ember lemegy a kertjébe összegyűjteni a hozzávaló friss zöldségeket és pár perc alatt összeállíthat magának egy mennyei vacsorát. Szeretném veletek megosztani az „énfajta paradicsommentes” salátámat ( ez az egyetlenegy zöldség van, amit kiskoromtól kezdve nem bírok megenni, fogalmam nincs, hogy miért, de valahogy nem veszi be a gyomrom). Nos, akkor lássuk is, hogyan készül a húsimádó nyári salátánk farkas módra.

Hozzávalók:

  • paprika (alma, zöld)
  • lilahagyma
  • uborka
  • főtt tojás
  • mackósajt
  • sült virsli

Öntethez:

  • 1 doboz kefir
  • bors
  • citromlé
  • fokhagyma
  • 1 kiskanál mustár
  • 2 kiskanál majonéz
  • finomra vágott petrezselyemzöld

Elkészítése:

A tojásokat odatesszük főni.

A paprikákat, lila hagymát, uborkát felkarikázzuk, majd összekeverjük a kisebb darabokra vágott mackósajttal, majd enyhén besózzuk. Elkészítjük a sült virslit. A virslit felkarikázzuk, kevés olajon ropogósra sütjük. Leszűrjük, s a zöldségek mellé helyezzük. A tojást ha megfőtt megpucoljuk és félbe vágva a zöldségek mellé helyezzük.

Ezután egy kisebb tányérba kiöntjük a kefirt és mustárt, majonézt adunk hozzá. Sóval, törött borssal ízesítjük. Zúzott fokhagymát nyomunk bele és egy teáskanálnyi citromlevet. Jól összedolgozzuk az egészet. Majd meglocsoljuk vele a salátánkat. A tetejére finomra vágott petrezselyemzöldet szórunk. Fél órára hűtőbe helyezzük. Hidegen fogyasztjuk. 

Jó étvágyat! 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!