Ilyenkor a nyári időszakban nincs is jobb egy ízletes könnyű salátánál. Az ember lemegy a kertjébe összegyűjteni a hozzávaló friss zöldségeket és pár perc alatt összeállíthat magának egy mennyei vacsorát. Szeretném veletek megosztani az „énfajta paradicsommentes” salátámat ( ez az egyetlenegy zöldség van, amit kiskoromtól kezdve nem bírok megenni, fogalmam nincs, hogy miért, de valahogy nem veszi be a gyomrom). Nos, akkor lássuk is, hogyan készül a húsimádó nyári salátánk farkas módra.
Hozzávalók:
Öntethez:
Elkészítése:
A tojásokat odatesszük főni.
A paprikákat, lila hagymát, uborkát felkarikázzuk, majd összekeverjük a kisebb darabokra vágott mackósajttal, majd enyhén besózzuk. Elkészítjük a sült virslit. A virslit felkarikázzuk, kevés olajon ropogósra sütjük. Leszűrjük, s a zöldségek mellé helyezzük. A tojást ha megfőtt megpucoljuk és félbe vágva a zöldségek mellé helyezzük.
Ezután egy kisebb tányérba kiöntjük a kefirt és mustárt, majonézt adunk hozzá. Sóval, törött borssal ízesítjük. Zúzott fokhagymát nyomunk bele és egy teáskanálnyi citromlevet. Jól összedolgozzuk az egészet. Majd meglocsoljuk vele a salátánkat. A tetejére finomra vágott petrezselyemzöldet szórunk. Fél órára hűtőbe helyezzük. Hidegen fogyasztjuk.
Jó étvágyat!